csütörtök, július 05, 2007

Transformers, Die Hard 4.0, III. Shrek

Nah ezt a 3 filmet néztük meg a héten a moziban. A Transformers fantasztikus, hiperszuper, igazi akció gyerekeknek, és felnőtteknek egyaránt! A film világnézetemet tükrözte: az emberek alapvetően jók... Szóval egészen naiv, és idilli: a űrből érkező robotok harca az űrből érkező robotokkal....a jó fajták nem bántottak embert, a rosszrobotok meg igeeen. A jó robotok köztünk élnek tovább és segítik az embereket:) A főszereplő nyomi kissrácot, végre tényleg egy igazi nyomi kissrác játszotta. Barátnője (eleinte reménytelennek tűnő plátói szerelme) pedig nem a klasszikus szépség, de mindenképpen figyelemreméltó, Matyi szerint pl. gyönyörű:
A szöveg zseniális, a poénok, (néha túlzó poénok) áh baromijó... A látvány pedig elképesztő...Zseniális. Olyan technikai, grafikai megoldásokat, mint ebben a filmben sztem eddig még nem láttunk. A legújabb és legfejlettebb... Káprázatos. Szinte kézzelfogható minden, semmi sem tűnik kamunak, mitha minden robot valóban élne, ott lenne,meg lehetne fogni. A mozgásuk tökéletes, kellően emberiek, és kellően robotszerűek. Le a kalappal. A film közben 5 percenként mondod hangosan, vagy jegyzed meg:Aztaaa ezdekurvajó... Nem mélyreható, művészileg nincs sok értéke, igazi amerikai szórakoztató mozi, de a legmagasabb szinten. Köszi a Spielbergi segítséget. Jót tett!

És most akkor beszéljünk a másik évek óta várva várt akciófilmről, a klasszikussá vált Die Hard sorozat következő részéről: Megérkezett a magyar mozikba is, hamarabb mint vártuk, a Live Free or Die Hard, vagyis magyarosan a Legdrágább az életed. Nem túlzok azzal, hogy várva várt, hiszen midenki kíváncsi volt már, mennyit öregedett Bruce, azaz John McClane, tényleg igaz-e hogy se cigi, se pia, se borosta, se Yipikayee, Motherfucker, szóval, vártuk..na. És persze...reméltük, hogy nem fogunk csalódni, mint általában a folytatásokban... Na de mondom az ítéletet: MEGFELELT. Nem kicsit, NAGYON. Nem hiányzott se a pia, se a cigi. Ideje volt megjavulni. A történet félelmetes, globális, és már megint kurva nagy teher került John vállára. Megmenteni az USÁ-t...Na ná, hogy siker!! Karakterek baromi jók, szöveg első osztályú, poénok repkednek, Johnt megint százszor szarrálőhették volna..de nem, nem, nem hal meg, megmenti a világot, megmenti a lányát, mert hát ugye...HŐS. Téma nagyon aktuális, mai, hátborzongató, az akciójelenetek mindent visznek. Bruce Willisről csak annyit, hogy a mellettem ülő csaj folyamatosan áradozott, és csorgatta a nyálát rá, többször megjegyezte, hogy mennyire szexi...Az idősebbekre bukott valószínüleg, mindenesetre tény, hogy a jó öreg Bruce nagyon jól tartja magát, és nem szivárog a botox az arcából mint Slynak, vagy Arnie-nak.
Aztaaa.hát ez a film is baromijóóó volt. Nah már csak egy maradt...

A harmadik film amit megnéztünk..közvetlenül a Die Hard után a III. Shrek volt. Amit persze ugyancsak mindenki nagyon várt..Mert hátugye.. az első kettő fergeteges volt és szórakoztató. Nos, ez a rész, az első kettőhöz képest...hát...mit is mondjak..gyakran nagyon szomorú volt, negatív, és jóval kevésbé könnyed. valahogy nagyon filmszerű volt. nem volt igazi mese hangulata.. Mert bár a Shrek valójában sosem volt az a klasszikus mese, ez a rész, bár rengeteg mesehőst szerepeltet, még kevésbé lett az. Sok jó poén, de mintha egy kicsit megszottyadt volna az eredetiség..vagy talán már túl erőltetett?... Ami a képi megoldásokat illeti, az első rész hez képest a figurák jóval kidolgozottabbak, egyes eszközök, tárgyak vagy épp a tűz, szinte kísértetiesen valódinak tűnnek. Látszik mennyit fejlődött a technika az utóbbi időben. de az, hogy Shrek szürkésre kopott durva ingének barázdái, sőt rajta a kibolyhosodott szöszök tökéletesen kivehetőek, eszméletlen. Elképzelem, ahogy ott ül az a szerencsételen grafikus, és hosszú hónapokat tököl azzal, hogy minden tökéletes legyen. Beteg dolog...


Technikailag ez a 3 film...nagyon durván ott volt. Egyik sem volt életem filmje, még az első 20-ban sincsenek benne. pláne a shrek. De szórakoztatóak, látványosak..:) a TRANSFORMERS, és a DIE HARD 4.0 nem okoznak csalódást! Irány a mozi!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Arnie nem botoxos...